Vill du få vårt nyhetsbrev via e-post?
Anmäl dig här!

Företag

Om Radjos

Radjos öppnade i september 2003, då med tanken att vara ett lunchställe samt spelkafé med livespel. Borden utrustades med tv-skärmar. Radjos var bland de tio första i Sverige att ha livespel, bland 2500 spelombud. Omsättningen var hög och gästerna var trogna, men Radjo själv tyckte att det blev dags för en förändring i takt med att fler och fler ombud fick livespel. Samtidigt hade restaurangen av befolkningen blivit klassad lite som en spelhall, något som Radjo ville komma bort från.

Därför började man med à la carte-meny och den 2 november 2006 försvann tv-skärmarna från borden. Från restaurangens sida hade man trott att det skulle komma att dröja innan à la carte-gästerna började komma men det gick av sig själv.

I samma veva byggde restaurangen ut med 200 kvadratmeter från Åhléns gamla lokaler, helt enkelt för att det började bli för trångt.
I dag har Radjos 11 fast anställda.

Faktum är att restaurangen ligger i gamla Tempo/Åhlénsrestaurangens lokaler. 1965 öppnade Tempo ett nytt varuhus på Trädgårdsgatan, där Radjo nu ligger. Där fanns ett kafé med smörgåsar och lättare maträtter. Det drevs så fram till 1978 då Tempo blev Åhléns. Då blev även restaurangen förändrad och man införde ett bredare utbud. Restaurangen gick mycket bra trots att den var sliten, och 1998 genomfördes en stor renovering. I samma veva såldes restaurangen till ett annat företag som kom att driva den i ett halvår. Därefter har lokalerna stått tomma tills Radjo tog över.

Radjo Askander

Radjo föddes i december 1972, i Irak. 1990 åkte Radjo och hans mamma på semester till Frankrike - men medan de var i Paris bröt kriget ut i Irak så de återvände aldrig hemåt utan kom till Sverige där Radjos två bröder redan fanns. Radjo gick i skolan och jobbade samtidigt extra på krogen Charlies som då fanns i gallerian Guldsmeden.

Han köpte senare en livsbutik med bröderna, men efter ett tag köpte han på egen hand en spel- och tobaksbutik. 2002 startade han alltså restaurangen Radjos, vilken han står som ensam ägare till.

Ett av Radjos intressen är att resa, senaste resan gick till Frankrike där han firade nyår 2005. Dock går det inte att resa så ofta, eftersom det är svårt att vara borta från restaurangen. Men att resa är defintivt lika med att koppla av för Radjo. Mobilen lämnas hemma och lugn råder.

Framtidsplanerna är naturligtvis att etablera en bra à la carte-restaurang och nöjeskrog.